Demensenheten

"Gruppboende är en boendeform oftast avsedd för äldre med demenssjukdomar, men gruppboenden finns även för personer med andra funktionshinder. Det är en boendeform där ett mindre antal boende har tillgång till personalstöd och gemensamma utrymmen för matlagning, måltider och samvaro".

Demensenheten har 28 platser upplelat på två avdelningar. Enheten har enhetschef (sjuksköterska) och enhetsundersköterska i ledningen. Enheterna har ett egna dagrum och matsalar. Enheterna är hemlika, en enhet har egen innergård. En del av enhetens lokaler är speciellt inredda för att skapa lugn och ro samt stimulera sinnena. Frukost till de boende och de andra målen hämtas med matvagn från köket.

Alla boende har ett eget rum; ca 30 kvadratmeter och har ett stort fint handikappanpassat hygienutrymme med dusch. Dessutom finns ett litet pentry med kylskåp och diskbänk i varje boenderum. Sjukhussäng ingår i standardinredning i samtliga lägenheter. Boende ges möjlighet att möblera själva rummen.

Dagarna fylls med social stimulans bl.a genom aktivt deltagande i vardagliga göromål, vi lägger stor vikt vid utevistelse och har som motto: en aktiv dag ger god nattsömn. Alla boende är välkomna att delta i hemmets aktiviteter, som t ex gymnastik, bakning och musikunderhållning. Vi använder oss av kognitiva hjälpmedel i den dagliga verksamheten och strävar efter att utveckla sinnesstimulering och taktil massage