God och vällagad mat och trevligt bemötande - en del av vårdkvaliteten

Våra boende ser fram emot måltiden, ett välkommet avbrott i vardagen och ett tillfälle att möta och samtala med andra vid dukat bord. Men främst för att maten doftar och smakar gott! Vid varje måltid serveras salladsbuffé både rena och blandade salladssorter och nylagad mat av utvalda råvaror. Vi lagar all mat från grunden och använder sällan halvfabrikat. Vid varje måltid finns flera rätter att välja på och självklart anpassas maten till den boendes tillstånd och vårdbehov. För dem som inte kan eller vill äta sin måltid i vår gemensamma matsal levereras maten snabbt till vårdavdelningarna utan onödig varmhållning och kvalitetsförlust.

Vår mat är god och välsmakande och är rätt avvägd vad gäller smaker och näringsämnen. Vi följer årstidens växlingar och judiska mattraditioner.

Vårt koscherkök är nybyggt och har all den utrustning som krävs för ett koscherkök. Köket står under tillsyn av det traditionella Rabbinatet i Stockholms Judiska församling. All mat som tillagas är strikt koscher. Kött, fjäderfä och alla andra ingredienser är koscher.

Catering

Vi lagar mat enligt de judiska matlagarna. Vi erbjuder catering till, födelsedagar och andra högtider som firas här på Judiska Hemmet.

Våra bakverk är också mycket efterfrågade; ostkaka, äppelkaka, hamentaschen, baklava och rugelach.

Är du intresserad? Information lämnas av:
Sutihati Chanafiah  telefon: 072-092 94 78

Meals on wheels

För församlinges medlemmar som inte orkar eller har möjlighet att laga mat finns det möjlighet att köpa matlådor med traditionell judisk mat, men också vanlig svensk husmanskost. Matlådorna levereras hem, en gång i veckan till beställaren.

All mat lagas i Judiska Hemmets kosherkök.

Är du intresserad? Kontakta:
Charlotta Manderman
Telefon: 08 - 587 858 07